Padurea din Carintia este parte a unui domeniu de familie, denumit Kreol avand ca inspiratie nume vechi din regiune. Domeniul este extins si cuprinde in proprietate si cateva case.
Parte din valorile familiei pe care le mentinem si le promovam sunt pretuirea naturii, a istoriei locului si valorificarea sanatoasa a numeroaselor resurse oferite de aceasta frumoasa zona.
Printre principalele industrii din Carintia se afla turismul si silvicultura. Aceasta zona este favorabila dezvoltarii unor extinse paduri sanatoase.
In prezent, arboretele forestiere ale zonei sunt dominate de molid cu proportii importante de fag si brad. Pe locurile umede, la cote reduse si pe platou, arinul ocupa un rol local. Alte specii de copaci, cum ar fi stejarul, artarul si zada sunt rare. In prezent, nu exista obstacole majore in calea productiei de lemn. Solurile sunt fertile, alimentarea cu apa este bogata, iar presiunea amenintarilor biotice este bine controlata, iar zona nu este foarte de expusa furtunilor.
Functia principala a padurilor locale este productia de cherestea, insa se practica o forma de management al padurilor aproape de natura. Astfel, regenerarea naturala este strategia preferata pentru stabilirea de noi arborete forestiere, iar lucrarile se realizeaza in mod sustenabil, pastrand sanatatea in timp a structurii forestiere.
Carintia, un stat federal din sudul Austriei, se afla in estul Alpilor si cuprinde cel mai inalt munte al tarii, Grossglockner. Este un loc incarcat de istorie si poarta un nume cu semnificatie veche, datorat probabil tribului celtic al carnilor – „Carintia” provine din limba celtica si inseamna „tinutul prieteniei”.
Adevarata bogatie a Carintiei o reprezinta peisajele sale – in sud-estul Carintiei, se afla valea Rosental, la nord se inalta Alpii Gurktal si Muntii Saualpe, la est se ridica varful Grosser Speikkogel de 2.140 de metri, iar la sud se contureaza culmile Muntiilor Karawanken, un lant muntos de la granita dintre Austria si Slovenia. Datorita acestui fapt, zona este preferata de turisti pentru sporturile de iarna.
Raul Drava (Drau), principalul rau care strabate zona, a sapat in muntii din Carintia o multitudine de vai, fapt ce a dus la formarea unor lacuri devenite principala atractie turistica a regiunii, deoarece pe timpul verii se incalzesc foarte usor – temperatura apei Lacului Ossiach urcand pana la 25 °C.
Pe langa aceste bogatii naturale, valoare turistica a zonei este conferita si de alte obiective turistice, precum cladirile medievale – cum ar fi Castelul Hochosterwitz – sau Alter Platz (Piata Veche) care are multe cladiri renascentiste. De asemenea, sunt de mentionat aici si numeroasele biserici, manastiri, castele si palate.
In plus, capitala regiunii Klagenfurt se afla pe malul imensului lac Wörthersee, inconjurat de podgorii.